Óda na esence proti rýmě a nachlazení. Aneb připravte se na chřipkovou sezónu i vy

11

Tohle je období, kdy si užíváte poslední barevné záchvěvy podzimu, těšíte se na advent, ale taky se snažíte odolat nachlazení. A že ho letos řádí. Vyzbrojte se proto do boje proti rýmě, kašli, chřipkám a jiným virům. Prozradíme, jak na to přírodní cestou.

Prevence je základ 

Berete vitamíny, každé ráno do sebe obracíte odměrky s vitamínem C, zobete déčko a pijete bylinkové čaje? Bravo! Tělo a ducha však můžete posilnit ještě víc pomocí esenciálních olejů. 

Esence obsahují silné vonné látky z účinných rostlin, květů, plodů či listů po kilech a dokážou tak plnit antibakteriální, antivirové či protiplísňové poslání. Umí čistit vzduch a pomáhají jako prevence i jako podpora léčby při rozběhlých příznacích. Esenciální oleje jsou zkrátka výjimečné a jejich vůně ovlivňuje nejen mozek, duši, ale i dlouhodobé hojení.

12

Objevte sadu esencí na imunitu a rýmičku

Na prevenci a pomoc při respiračním onemocnění jsme vytvořily praktickou sadu esencí, kterou využijete po celou zimní sezónu. Pomůže vám totiž při nachlazení, viróze a posílení přirozeného fungování imunity. Krabička 3 esencí obsahuje nejúčinnější oleje: borovice, eukalyptus a citron.

Tahle vytříbená směs ničí viry i bakterie okolo vás. Jejich inhalací sice nestopnete rýmu ani chřipku v tom nejlepším, ale předejdete jim. A když už se nakazíte, budete se s nemocí potýkat mnohem lépe. Myšleno: mít lehčí průběh. Všechny esence totiž ulevují od nepříjemných příznaků. Zajímá vás, proč?

Jak je to s esencemi a viry? Zjistěte tady.

Trojice esencí vám uleví, protože…

Borovice má antibakteriální a protiinfekční účinky, čímž pomáhá tělu, aby se vypořádalo s řadou infekcí dýchacího ústrojí jako je nachlazení, zánět dutin a kašel. Zároveň čistí vzduch a je vhodná při únavách a regeneraci. 

Citron je pak jedním z nejlepších olejů na celkové očištění organismu a jeho detoxikaci. Rozpouští totiž usazeniny a stimuluje lymfu při rekonvalescenci.
Eukalyptus má zas vynikající antivirové a protiinfekční vlastnosti. Pomáhá při nachlazení, zánětu dutin, ORL potížích, nemocech dýchacího ústrojí a vykašlávání. Působí jako tonikum imunity a zabraňuje návratu infekce.

Podpořte svou imunitu a braňte se nachlazení s touto sadou

 13

Návod, jak esence používat

Vymáčkněte z esenciálních olejů maximum a naučte se je používat více způsoby než jen s aromalampou.

  • Vedle difuzérů a lampiček můžete zkusit rozprašovač. Do lahvičky stačí nakapat 5 až 10 kapek esence a přilít 200 ml vody. Směsí pak můžete osvěžit byt nebo sdílenou kancelář. 
  • Inhalovat jde i starým dobrým způsobem nad lavorem s horkou vodou. Budete potřebovat jen 3 kapky esence, teplou vodu, nikoliv vařící, a utěrku. Jakmile bude esenciální olej zalitý vodou, nahněte se nad lavor a přikryjte hlavu utěrkou, aby síla esencí nevyprchala do místnosti. 
  • Vyzkoušejte i příjemnou masáž, díky které si odpočinete a dáte esencím možnost dostat látku do těla celé pokožky. Na směs použijte 60 kapek esence a rozmíchejte je ve 100 ml rostlinného oleje. 
  • Nebo vlezte do hojivé koupele. Směs esencí (3 až 10 kapek) smíchejte s olejem, doporučujeme mandlový, a vlezte do vany. Lázeň je tuze příjemná a její vůně vás doslova obklopí. 
  • Směs 3 esencí můžete smíchat i se sádlem a potřít si hrudník, ten zabalit do fólie a nechat ho prohřát. Případně využijte neživočišnou variantu a vsaďte na bylinné mastičky.

Podrobnější detaily o využití esenciálních olejů najdete tady

Věříme, že jsme vám předaly spoustu inspirace pro náročná období, která jdou ruku v ruce s podzimem a zimou. Zároveň však přejeme, abyste je nemuseli využít. Takže hodně zdraví a zdaru.