Mýdlo, které vám bodne

Zimní romance pomalu končí, ale rakytníkové mýdlo se rozjíždí! Na trhu je jen tři měsíce a už si vás získalo! Je to jeho příběhem, nebo složením? Ať tak či onak, přečtěte si, co se skrývá v sytě oranžovém mýdle, kdo ho oblékl do designového kabátku a proč díky němu vaše pokožka zaplesá. 

Začalo to na podzim! 

Psal se rok 2016 a my už si myslely na pravé podzimní mýdlo z rakytníkových plodů. Znaly jsme jejich blahodárné účinky a teď jsme nadšené, že se nám je podařilo zpracovat a vyrobit luxusní rakytníkové mýdlo. Když šly pokusy podle plánů, řekly jsme si, že se chceme posunout i v oblasti papíru, do kterého mýdla balíme, ale i v tom, co na přebalu bude. 

Rakytník odstartoval nové logo

Jen co se dostalo mýdlo na atestaci, přišlo na řadu nové logo. Podzim byl tudíž zasvěcen schůzkám s Vítem Luštincem, který pro nás vytvořil perfektní návrh. Milujeme ty čisté linky, písmo a sdělení. Vítkova práce však není jen o logu. Grafik a designer věděl, že na mýdlech věnujeme prostor umělcům, a chtěl tomu dát řád. Proto navrhl logo s čistým pruhem, který bude na každém kousku. Jde o rám obrazu, jehož plátna se vždy chopí výtvarník. Galerie na mýdlech tak zůstává. Jen má nový kožich! 

Nový kožich mydlárny 

Vedle všech novinek jsme snily o další ilustraci, a tak jsme oslovily Báru Ungerovou, jejíž motivy inspirované přírodou nás nadchly. Dokáže jimi představit vůně, suroviny a celé spektrum přírody. Vzor, který najdete na rakytníkovém mýdle je symbolickým vyjádřením rakytníku řešetlákového, odkazuje k ručnímu řemeslu a vrací se ke sběru plodů. Podle nás umění nepatří jen na plátna, do galerií a institucí. Patří i na mýdla, abyste měli kulturu i ve své koupelně.

Ještě papírovější papír

Když už, tak už! Nový kožich si podle nás zasloužil i jiný papír! Měly jsme jasno v tom, že má být papírovější a přírodní, což se podařilo. Všimnete si toho hned na první pohled. A jakmile obal pohladíte, ucítíte i jemné plstěné jizvičky a strukturu. To je směr, kterým chceme jít i v budoucnu. 

Apotéka mezi mýdly

Luxusní a 100% přírodní suroviny činí z mýdla dokonalý klenot! Vyrábíme ho za studena a z těch nejkvalitnějších olejů. Nejlepší je na něm čistý olej z rakytníku řešetlákového, který má sytě oranžovou barvu, je plný karotenoidů, kyseliny listové, organických tříslovin, mastných kyselin a vitamínů A, B, C, D, E, F, K i P. To vše z něj dělá nejlepšího parťáka v péči o pleť. 

Mýdlo má antidepresivní účinky, maximálně regeneruje a vyživuje tkáň, dodává jí vitalitu a také pružnost. Chybí mu jen umělá barviva a živočišný tuk. Ale to je právě dobře! 

Dokonalou vůni, prosím

Vedle složení si v mydlárně potrpíme na dokonalé vůni. Rakytníkové mýdlo je jen o jedné, zato dokonalé esenci, která vypráví o svěžesti a radosti. Litsea Cubeba v mýdle zastoupila všechny vonné tóny a dala mu tak jedinečnou a nezaměnitelnou vůni, kterou žádné jiné mýdlo nemá. V životě totiž hledáme i jednoduchá řešení a přesně takhle jsme o vůni uvažovaly. Přímočará vůně tak probudí vaše smysly a ukonejší bolístky. Jelikož zahání únavu i všelijaké úzkosti. 

Rakytník nade vše! 

Neodolatelná vůně v jemném rakytníkovém oleji je dokonalým složením, které si zaslouží každá pleť. Nejvíc ta suchá a namáhaná, ale rakytníkové mýdlo se hodí i pro mastnou pokožku s akné. Ten nejčistší olej má totiž hojivé účinky a působí blahodárně na lupénku, alergické projevy, ekzémy, pleť spálenou od sluníčka nebo zasaženou radioterapií. Zároveň uleví od nepříjemného svědění a napínání pokožky. Zesvětluje skvrny, proniká hluboko do pórů a tím pomáhá čistit i zanícené pupínky. Mýdlo díky složení nevysouší, proto ho ocení i zralá pleť, která trpí na vrásky. 

Vzácný rakytníkový olej

Asi jste si všimli, že vedle mýdla u nás pořídíte i jedinečný a 100% čistý jednodruhový olej z rakytníku. Vzniká šetrně, aby v něm zůstalo všechno blaho. Jeden z nejvzácnějších a nejkvalitnějších olejů udržuje pokožku zdravou, zpomaluje proces stárnutí a je pro všechny typy pleti, zejména citlivou. Má decentní aroma, lehkou texturu, a tak je skvělý na masáže obličeje i dětské pokožky. Než se však rakytník nasbírá, dá to zabrat. I proto je pak olej luxusní komoditou vaší koupelny.