Levandule

153

Olej se získává parovodní destilací květů. Název levandule pochází z latinského „lavare“, což znamená „koupat se, omývat se“ (staří Římané používali levanduli k provonění vody v lázni). Vždy se však používala zejména k lékařským a kosmetickým účelům a patří k silicím s nejširším spektrem použití.

Skladem

Olej se získává parovodní destilací květů. Název levandule pochází z latinského „lavare“, což znamená „koupat se, omývat se“ (staří Římané používali levanduli k provonění vody v lázni). Vždy se však používala zejména k lékařským a kosmetickým účelům a patří k silicím s nejširším spektrem použití.

Léčivé účinky na tělo

Má všestranné hojivé účinky na poranění kůže: oděrky, spáleniny, řezné rány, hnisavé mokvající rány, štípnutí hmyzem. Zklidňuje a snižuje krevní tlak. Má protikřečové a analgetické účinky, a je tak vhodný k aplikaci např. při kolice, menstruační či revmatické bolesti, svalové ztuhlosti. Používá se i při infekcích dýchacího ústrojí, chřipce, bronchitidě a krčních infekcích. Osvědčený prostředek proti vlasovým vším a striím.

Léčivé účinky na duši

Uklidňuje při nervovém napětí, hysterii, depresi, panice, citovém šoku a nespavosti. Pomáhá při nervové úzkosti plynoucí z plachosti, rozpačitosti a z nahromaděných nevyjádřených pocitů.

Levandulová silice snižuje krevní tlak. V případě nízkého krevního tlaku je nutná opatrnost při používání.

Ingredience

Levandule

Výtvarnice

Lucie Ernestová

Objem

10 ml

Zatím zde nejsou žádné recenze.

Buďte první, kdo ohodnotí “Levandule”

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nahrávám…
  • Žádné produkty v košíku.