Esence vhodné za času Corona viru

Často se nás ptáte, jaké esence jsou vhodné pro toto nelehlé období. Připravili jsme pro Vás seznam esencí s krátkým popisem použití + odkazy na některé naše výrobky, které je obsahují.

Tea tree

Je nejsilnějším netoxickým přírodním antibiotikem a antivirotikem bez dráždivých účinků a mezi esenciálními oleji má jen málo rivalů. Používá se na široký rozsah bakteriálních, virových a plísňových onemocnění. Lze je aplikovat nejenom k ničení choroboplodných zárodků, ale i k prevenci návratu infekce. Používá se k posílení imunitního systému, při chronické letargii, mělkém dýchání, bušení srdce a špatném krevního oběhu. Silice posiluje mysl, pozvedá ducha a zvyšuje jistotu a odolnost.

Eukalyptus

Má antivirové účinky a celkově zlepšuje dýchací funkce tím, že pomáhá absorpci kyslíku v červených krvinkách. Působí jako tonikum imunity a může se kombinovat s Tea tree a Tymiánem k posílení ochrany a zabranění návratu infekce.

Tymián

Velmi silné tonikum tělesné energie posilující činnost plic, srdce, ledvin a nervového systému. Jako silně antibakteriální je používán pro široké spektrum infekcí. Aplikuje se např. při nachlazení, chřipce, kašli a bronchitidě. Rozptyluje melancholii a úzkost, prospívá při depresivních stavech vyznačujících se pesimismem, apatií a strachem.

Borovice

Má antibakteriálním a protiinfekční účinky, pomáhá léčit infekce dýchacího ústrojí a kašel. Dodává sebedůvěru, rozptyluje melancholii a potlačuje pesimismus. Uvolňuje napětí a dodává odvahu řešit problémy.

Citron

Má antivirové účinky a pro své všeobecně protiinfekční působení je výtečným vzdušným antiseptikem. Bývá rozstřikován jak v domácnostech, tak v nemocničních pokojích.

Bergamot

Má protivirové účinky, čistí a posiluje dýchací systém, uvolňuje nervovou depresi a úzkost, uklidňuje.

Lemongras

Je silně protibakteriální a protiplísňový. Povzbuzuje při vyčerpání a stresu, osvěžuje a pročišťuje. Je lehce antidepresivní.

Levandule

Uklidňuje při nervovém napětí, hysterii, depresi a panice. Používá se i při infekcích dýchacího ústrojí, chřipce a bronchitidě.

Pomeranč

Teplé, slunečné a sladké aroma pomeranče navozuje radost a pozitivní pocit, rozptyluje smutnou náladu a popudlivost. Pomeranč též napomáhá uvolněnějšímu přístupu,  podněcuje přizpůsobivost a usnadňuje řešení problémů.

Mandarinka

Nejúčinější harmonizátor dětské psychiky. Rozptyluje úzkost, depresi, melancholii a smutek. Uvolňuje psychické napětí a pomáhá při nespavosti.

Grep

Uvolňuje nervové napětí, úzkost a deprese. Podporuje imunitu, zažívání a vylučování toxinů.

Hřebíček

Je antibakteriální a antiseptický. Působí proti infekcím v dýchacím ústrojí. Posiluje při únavě a nervovém vypětí, dodává jistotu.

Jalovec

Má antivirové a antiinfekčním schopnosti a je spojován s duchovní očistou a silou odrážet negativní vlivy.

Jedle

Má antivirové a antiinfekční účinky. Vhodná k inhalaci společně s eukalyptem.

Bazalka

Pomáhá při dýchacích problémech a snižuje horečku. Je považována za nejúčinější aromaterapeutické nervové tonikum. Stimuluje centrální nervový systém a je vhodná při nervozitě, úzkosti a psychickém přetížení. Pomáhá řešit problémy věcně a prakticky.

Cedr

Používá se při infekcích dýchacích orgánů. Dodává neochvějnou sílu v dobách krize. Stabilizuje vědomou mysl a pomáhá nám odolávat náhlým událostem a silným emocím. Posiluje vůli a odolnost vůči vnějšímu tlaku a dodává jistotu.

Kadidlo

Usnadňuje vykašlávání, prohlubuje dýchání a pomáhá uvolnit sevření na prsou.  Posiluje imunitní systém, zvláště je-li ohrožený nervovou depresí. Jeden z nejlepších olejů na problémy nervového původu. Má schopnost uklidňovat mysl. Vhodný při stavech duševního neklidu, strachu, úzkosti a nespavosti.

Máta kadeřavá a peprná

Jsou antiseptické a protiinfekční, posilují nervy. Máta kadeřavá je jemnější a je příjemnější dětem.

Pačule

Je  užitečná při ochablé imunitě, kdy přepracování a chronická úzkost vedou k náchylnosti k zasažení infekcí. Uzemňuje a stabilizuje mysl vyčerpanou nadměrným přemýšlením a a rozebíráním starostí.

Rozmarýna

Rozmarýna je považována za rozveselující bylinu a je starým lékem na apatii a depresi.

Skořice

Má antibakteriální a antiseptické vlastnosti. Posiluje dýchání a imunitu. Zklidňuje nervový systém, napětí a nervozitu.